• Nőgyógyászati ultrahang

  Nőgyógyászai ultrahang vizsgálat során információt kapunk a méh és petefészkek helyzetéről, nagyságáról, szerkezetéről és ezek kóros elváltozásairól. bővebben »
 • Áraink

  4D Baba mozi, Szülészeti és nőgyógyászati ultrahangvizsgálat, Magzati szűrővizsgálat, I. Trimeszterbeli kombinált, Down-kór szűrés, 12 hetes magzati szűrővizsgálat egyéni kockázatbecsléssel, 12 hetes magzati szűrővizsgálat stb.. bővebben »
 • Szülészeti ultrahang

  A terhesség alatt végzett ultrahang vizsgálat célja a méhen belüli magzat fejlődésének nyomon követése, esetleges fejlődési rendellenességek felismerése, valamint a magzati és vagy anyai veszélyállapotok észlelése. bővebben »
 • Down szűrés

  A terhességek kb. 1%-ában az újszülött teljesen egészséges szülőktől súlyos szellemi vagy testi fogyatékkal születik. bővebben »
 • 3D-4D ultrahang vizsgálat

  3D-4D ultrahang technika a tomographia módszerén alapuló képalkotó eljárás, mint a CT és MRI. bővebben »
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Szülészeti ultrahang

4D ultrahang technika4D ultrahang technika

A korszerűen felszerelt debreceni 4D ultrahang rendelőben lehetőség nyílik mindenki számára a családias légkörben történő ultrahang szűrővizsgálatra, ahol az apa és/vagy a család bármely tagja is  jelen lehet. Részesévé válhat a felejthetetlen élménynek ahol a legkorszerűbb 4D ultrahang technika segítségével élethű képen láthatja a születendő magzatot.

A terhesség alatt végzett ultrahang vizsgálat célja a méhen belüli magzat fejlődésének nyomon követése, esetleges fejlődési rendellenességek felismerése, valamint a magzati és vagy anyai veszélyállapotok észlelése.

Egy egészséges terhesség során 5 szűrő vizsgálat javasolt.

0. szűrővizsgálat

A terhességi kor és a szülés időpontjának pontos megállapítása. A petezsák/-ok méhen belüli elhelyezkedése, az embrió/-k kimutatása, valamint a placentatio típusának megállapításával eldönthető hogy egyes, vagy többes terhességről van e szó. Az embrió/-k szívműködésének kimutatásával igazolható a terhesség élő volta. Továbbá kimutathatóak a terhesség mellett egyéb anyai belső nemi szerveket érintő kóros elváltozások.

I. szűrővizsgálat

12.terhességi héten végzett ultrahangvizsgálat célja a magzati anatómia megítélése. A durva fejlődési rendellenességek , és a kromoszóma betegségekre utaló ultrahang jelek kimutatása. NT mérése. A placenta helyzetének, magzatvíz mennyiségének megítélése stb.

II. szűrővizsgálat

a 18-22.terhességi hét között történő szűrővizsgálat célja a magzati fejlődési rendellenességek kimutatása. A magzat fejlődésének nyomon követése, a méhlepény helyzetének, a magzatvíz mennyiségének megítélése.

III. szűrővizsgálat

a 32. terhességi héten. Célja a magzat méhen belüli fejlődésének ellenőrzése. Magzati biometria , súlybecslés .A magzatvíz mennyiségének, a lepény szerkezetének , helyzetének megítélése. Doppler vizsgálat a köldök arteriában és arteria uterinában.

IV. szűrővizsgálat

36-38. terhességi hét között. A szülésvezetés szempontjából fontos információk nyerése. A szülés előtti állapot rögzítése. Az anyai és/vagy magzati veszélyállapotok észlelése.